EN ÖNEMLİ 14 ALERJEN
Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde yer alan en önemli 14 alerjenin; glüten içeren tahıllar ve bunların ürünleri, kabuklular ve bunların ürünleri, yumurta ve yumurta ürünleri, süt ve süt ürünleri, balık ve balık ürünleri, hardal ve hardal ürünleri, yerfıstığı ve yerfıstığı ürünleri, soya fasülyesi ve soya fasülyesi ürünleri, kereviz ve kereviz ürünleri, acı bakla ve acı bakla ürünleri, sert kabuklu meyveler ve bunların ürünleri, kükürt dioksit ve sülfitler, yumuşakçalar ve ürünleri, susam tohumu ve susam tohumu ürünleri olduğu Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenmiştir.
Bilgilerinize sunarız.