Page 13 - 34. hafta
P. 13

5 yaş  GRUBU







                    11 KASIM ÇARŞAMBA



                     *Sabah sporu yaparak güne başlıyoruz.


                     *“TOMBUL TURP“ ISIMLI HIKAYEYI

                                        DINLIYORUZ
                      Günün birinde, yaşlı bir adam ufacık bir turp dikti
                bahçesine.”Büyü,” dedi “Küçük turp, kocaman ol, Büyü, büyü,
                küçük turp, koskocaman ol.” Turp büyüdü, kocaman oluverdi.

                 Kocaman olunca da yaşlı adam bahçeye gitti turpu çıkarmak
                  için ne kadar uğraştıysa çekip çıkaramadı. Yaşlı kadını çağırdı
                sonra yaşlı kadın yaşlı adamı çekti, yaşlı adam turpu çekti. Çektiler
                  çektiler, çıkaramadılar. Yaşlı kadın torununu çağırdı. Küçük kız yaşlı
               kadını çekti. Yaşlı kadın yaşlı adamı çekti, yaşlı adam turpu çekti. Çektiler
               çektiler, çıkaramadılar. Küçük kız köpeği çağırdı. Köpek küçük kızı çekti,
                 küçük kız yaşlı kadını çekti, yaşlı kadın yaşlı adamı çekti, yaşlı adam
                   turpu çekti. Çektiler çektiler, çıkaramadılar. Köpek kediyi çağırdı.

                 Kedi köpeği çekti, köpek küçük kızı çekti, küçük kız yaşlı kadını çekti,
                yaşlı kadın yaşlı adamı çekti, yaşlı adam turpu çekti, çektiler çektiler,
                 çıkaramadılar. Kedi fareyi çağırdı. Fare kediyi çekti, kedi köpeği çekti,
              köpek küçük kızı çekti, küçük kız yaşlı kadını çekti, yaşlı kadın yaşlı adamı
                       çekti, yaşlı adam turpu çekti, çektiler çektiler, turp çıkıverdi.


                *Hikaye bitiminde çocuğumuzun ilgisine göre hikaye dramatize edilebilinir
                                                veya resmedilebilinir.
                                            *TURŞU KURUYORUZ

                Bir ebeveynimiz çocuğumuza sebze ve meyveleri yetişmediği dönemlerde
                 de tüketebilmek için onların bu dönemlere kadar korunabilmesi için turşu
                   yapılarak tüketilebileceğini açıklar. Daha sonra turşu yapımına geçilir.
                  Kavanozun içine salatalıklar doldurulur. Sarımsak ve limon tuzu yeterli
                miktarda aralara atılır. En üste maydanozlar doğranmadan yerleştirilir. Tuz,
                 sirke ve su karışımı yapılarak kavanozun ağzına kadar doldurulur. Kapağı

                kapatılarak 10-15 gün bekletileceği söylenir. Doğrudan güneş görmeyen bir
                        yerde muhafaza edilir.  Turşular hazır olunca da afiyetle yenir.
   8   9   10   11   12   13   14   15